Verkeer en veiligheid

GO! basisschool Klim-Op hecht veel belang aan de veiligheid van haar leerlingen. Daarom neemt onze school tal van initiatieven om de leerlingen te leren zich veilig en verantwoord doorheen het verkeer te begeven.

Zo krijgen alle kinderen een groen fluo-hesje met logo van de school in bruikleen. Op die manier verhogen we de zichtbaarheid in het verkeer, waardoor ze ook veiliger van en naar school kunnen pendelen. We zijn dan ook verheugd dat deze fluo-hesjes massaal worden gedragen door onze leerlingen, waardoor in de ochtend de speelplaats werkelijk groen kleurt...

De leerlingen die na school niet door hun ouders worden afgehaald, kunnen zelfstandig naar huis. Dat gebeurt in rijen die door de leerkrachten georganiseerd worden. Zo worden deze leerlingen onder begeleiding voorbij de grootste kruispunten in de omgeving van de school gebracht.

Maar we gaan uiteraard verder en bieden reeds vanaf de kleuterschool ook pedagogische ondersteuning in het kader van verkeer en veiligheid. Hieronder een beknopt overzicht van de diverse stappen die onze leerlingen doorlopen om op te groeien tot jongeren die zich bewust zijn van de gevaren in het verkeer en hoe daarmee op een veilige en verantwoorde wijze om te gaan.

• voetgangersbrevet kleuters
  • loopfietsbrevet 1ste en 2de kleuterklas